Over Amy

Short Facts over Amy

 • Zegde haar baan als advocaat op om haar passies te volgen.
 • Is Life & Career Coach, geeft Workshops & Trainingen en is Jurist Arbeidsrecht.
 • Is geboren en getogen in Twente. Woonde ruim 10 jaar in de Randstad. Verhuisde eind 2019 weer terug naar Twente. 
 • Nuchter, hoogsensitief en heeft een passie voor voeding, coaching en schrijven.
 • Loopt graag hard en doet aan krachttraining.
 • Lievelingsstad: Parijs.

Over Mij

Mijn naam is Amy de Vlieger. Ik ben zelfstandig ondernemer en gediplomeerd coach. Naast individuele coach sessies, geef ik workshops en trainingen aan particulieren en ondernemingen.

Ik ben erg enthousiast dat ik eindelijk mijn passies met de buitenwereld kan delen. Tot medio 2018 zag mijn leven er namelijk heel anders uit.

Ik heb bijna 5 jaar als advocaat gewerkt totdat ik besloot mijn baan op te zeggen en mijn hart te gaan volgen.

De keuze om te stoppen als advocaat heb ik heel bewust gemaakt. Ik had geen verschrikkelijke baas, geen absurde werktijden, geen vervelende cliënten en ik heb ook geen burn out gehad. Mijn interesses lagen simpelweg ergens anders. En dat laatste zorgde er wel voor dat mijn werk destijds veel energie kostte. Ik merkte bovendien dat andere dingen mij juist veel energie gaven.

Zo verdiepte ik mij buiten kantooruren graag in de psyche van de mens en alle aspecten rondom voeding. Ook heb ik naast mijn werk als advocaat mijn diploma tot voedingsdeskundige behaald.

Daarnaast heb ik altijd interesse gehad in “mijn generatie”, ook wel “generatie Y” genoemd. Hoe komt het bijvoorbeeld dat veel twintigers en dertigers om mij heen het gevoel hebben “niet precies te weten wat ze willen”? En, waarom is het tegenwoordig “normaal” om niet te lang voor dezelfde werkgever te werken? Dit, in tegenstelling tot “generatie X”, die het liefst 40 jaar voor dezelfde werkgever werkt. Hoe komt het dat mijn generatie een bovengemiddelde interesse voor voeding en gezondheid heeft, terwijl dit tegelijkertijd de generatie is waarbij de meeste (keuze)stress heerst en waarbij drie keer Thuisbezorgd per week volkomen acceptabel is? Ontzettend interessant, zo meen ik.

Door mijn eigen ervaring merk ik dat ik mensen graag wil helpen bij het vinden van hun passie, de struggles die zij op het werk ervaren, maar vooral bij de zoektocht naar zichzelf.

Dit doe ik door middel van coaching en het geven van workshops en trainingen (aan particulieren en ondernemingen).

Dit zeggen klanten over mij 

 • Bewuster naar jezelf kijken

  Ik heb Amy tijdens de coachsessies leren kennen als een open en vriendelijke persoonlijkheid, waarbij ik me direct vertrouwelijk voelde.

  n

  Amy weet op de juiste manier een spiegel voor te houden. Door haar oefeningen maar ook door haar manier van vragen (en vooral doorvragen) ga je bewuster naar jezelf kijken, wie ben ik nu eigenlijk en wat zijn mijn kwaliteiten.

  n

  Ze heeft me echt geholpen in een zoektocht waar ik al jaren geen antwoord op kon vinden. Amy is een echte aanrader als coach!

  Mark, 31 jaar
  Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
 • Persoonlijke aanpak

  Dankzij de coaching sessies met Amy heb ik eindelijk de stap durven zetten om voor mezelf te beginnen. Ik merkte dat de baan die ik had mij niet gelukkig maakte, maar had geen idee welke baan dan wel bij me paste. Door het coaching traject heb ik ontdekt wie ik ben, wat ik kan én wat ik wil. 

  n

  Amy gaat voor een persoonlijke aanpak, stelt goede en directe vragen en maakt je bewust van je persoonlijkheid, gedrag en kwaliteiten. Niet alleen in je werk, maar ook in je persoonlijke leven.  Ik ben heel blij dat ze me het inzicht heeft gegeven dat ik moet gaan voor wat mij gelukkig maakt. 

  Milou, 29 jaar
  Freelance Tekstschrijver