Lezing jonge advocaten Amsterdam

Afgelopen donderdagavond gaf ik weer een lezing. Ditmaal aan de jonge advocaten in Amsterdam. Op basis van voorbeelden uit de praktijk stond ik stil bij de “struggles” waar met name jonge advocaten mee te maken krijgen.

Ik merk zowel uit mijn praktijk als uit mijn ervaring in de advocatuur dat er onder young professionals nog altijd een taboe rust op het durven uitspreken dat je ergens tegenaan loopt. Dit, terwijl iedereen hier in meer of mindere mate mee te maken krijgt.

Erg mooi om te zien hoe dit onderwerp in zo’n grote groep bespreekbaar werd. Sommige dingen waar je als ambitieuze jonge advocaat tegenaan loopt zijn inherent aan het vak, je hebt tenslotte een carri√®rebaan gekozen. Echter, hoe jij vervolgens met bepaalde situaties (werkdruk, stress, het aangeven van grenzen) omgaat is wel iets wat je grotendeels zelf in de hand hebt of kan veranderen.

Ik heb de lezing afgesloten met enkele concrete tips die de jonge advocaten vanaf morgen in de praktijk kunnen toepassen. Natuurlijk is niet alles van de een op de andere dag te veranderen, hier zal je zelf tijd en energie in moeten steken. Mijn individuele coachtrajecten (waarbij gemiddeld 6 tot 8 sessies gebruikelijk zijn) bouwen hier dan ook op voort.